marți, 2 octombrie 2012


Un minunat început de stagiune !

          În această lume plină de veşti cenuşii sunt tentant de a nu asculta ştirile. Evit astfel să fiu agitat dar pierd şi multe alte informaţii plăcute, bune pentru liniştea sufletului.
          Am rămas uimit de iniţiativa conducerii Teatrului Naţional şi Operei Române, de a deschide in ziua de 29 septembrie 2012, noua stagiune printr-un spectacol uimitor. Spectacolul de lumină, concertul de muzică de operă şi în final spectacolul de artificii, au ajuns la inimile miilor de ieşeni sau mai exact a miilor de suflete aflate în acest loc superb numit Iaşi. Este prima dată când am văzut deschiderea stagiunii.
          Trecând întâmplător, destinaţia era cunoscută, traseul a fost întâmplător, am fost atras de faţada tricoloră a Teatrului Naţional. Aveam aparatul la mine. Nu m-am stăpânit şi am tras câteva cadre. Nu am reuşit deplin să transpun în fotografie feeria trăită în faţa acestui joc luminos. În faţa teatrului scena era pregătită. Ultimele detalii se puneau la punct. Toată lumea aştepta ora 20,30, ora programată pentru începerea programul artistic.
          Nu aveam timp. Am plecat. Păreri de rău că nu puteam rămâne.
          Jumătatea de oră mai târziu s-a ivit ocazia perfectă de a-mi termina treburile şi de a ajunge la concertul din faţa Teatrului Naţional. Bucurie ! Am ajuns. Concertul începuse.
          Cine crede că muzica de operă nu este iubită sau că nu are public se înşeală amarnic ori este tendenţios. Eram uimit de concert şi de mulţimea prezentă. Copii cu vârste de pînă în 5 ani se opreau din joacă şi ascultau câteva secunde din partituri. Apoi nerăbdarea copilărească repunea stăpânire pe ei.
Seara minunată a continuat până la focul de artificii. „Uvertura” focului de artificii a fost un şoc pentru toată lumea în special pentru copii. Fiind un aspect inedit al unui început de stagiune, nimeni nu se aştepa la artificii. Primele „bubuituri”au speriat majoritatea copiilor. Părinţii s-au repliat imediat. Au acoperit urechiuşele deranjate şi au permis ochişorilor avizi de informaţii să urmărească jocul steluţelor de pe cerul Iaşului.     Spiritele erau liniştite, emoţiile depăşite şi în final toată lumea mulţumită.
          Mulţumesc Fortunei pentru sanşa de a vedea un astfel de spectacol şi mai ales Organizatorilor!!!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu